Az otthona javítása könnyű, ha tudja, mit kell tennieElhatározta, hogy elkezdi a lakásfelújítást. Nagyszerű! A felújítások sok munkát igényelnek, hogy megfelelően végezzük el őket. Minden szükséges dolog megvan? Ha nem, olvassa el az alábbi tippeket.


Ha minden hónapban magasak a villanyszámlái, fontolja meg napelemek felszerelését a tetőre. Bár rövid távon drága és munkaigényes lehet, hosszú távon csökkentheti villanyszámláját, és a zöldebb energiaforrások felhasználásával hozzájárulhat a Föld megsegítéséhez. Adókedvezményt is kaphatnak azok, akik napelemeket telepítenek.


Fontolja meg háza kihasználatlan helyiségeinek átalakítását. Mielőtt túl sok pénzt költene egy-két plusz szoba hozzáadására otthonához, nézze meg komolyan, hogy mivel tud dolgozni. Sokat használja a tornaszobát vagy az irodát? Még az olyan tárolóhelyiségek, mint a padlás, is átalakíthatók valami hasznossá, például hálószobává.


Ha nem szeret képeket a falra szögezni a szögek által okozott lyukak miatt, egyszerű megoldás a rögzítő négyzetek vásárlása. A szerelőnégyzetek könnyen elbírnak néhány kilót, és gyorsan eltávolíthatók anélkül, hogy megsérülne a fal. Ragasszon összesen négy négyzetet, egyet-egyet a keret minden sarkába, hogy a képet megfelelően rögzítse a falra.


Szőnyegezze be a fiókok alját, amelyekben a kéziszerszámait tartja. Ez nemcsak csendesebbé teszi a műhelyszobát, de segít megvédeni az értékes szerszámait is. Tartsa rozsdamentesen ezeket a szerszámokat, ha a szőnyeget enyhén befújja gépolajjal, mielőtt a szerszámokat a fiókba helyezi.


Legyen tartalék terve a vízvételre vagy a WC használatára, ha a barkácsolási projektje vízvezeték-szereléssel jár. Lehetetlen megjósolni, hogy mennyi időbe telik egy új mosogató beszerelése vagy számos más vízvezeték-szerelési projekt befejezése. Még ha úgy is számol, hogy a nap végére befejezi a munkát, a biztonság kedvéért legyen tartalék terve. Nem szeretné családját ezen szükségletek nélkül hagyni.


Még ha nem is használja sokat a kandallóját, fontos, hogy szakemberrel rendszeresen ellenőriztesse és tisztíttassa a kéményét. Az égő fa miatt felhalmozódhat a kreozot, ami kéménytűzhöz vezethet. Kerülje a szurokfás faanyagok, például a fenyő égetését, hogy a tisztítás után a kreozotot kordában tartsa.


A legbosszantóbb dolog otthonában a beragadt ablak. Egy kis szilikon spray kenőanyaggal könnyen megoldhatja a problémát. Fújjon egy kis kenőanyagot egy régi ruhára vagy rongyra, és törölje végig a csúszósínek mentén. A spray segít megkenni a síneket, ami viszont megkönnyíti az ablak nyitását és zárását.


Dobja fel szobái megjelenését azzal, hogy mintás tapétát használ a falakon, és felakaszt egy társalgási műalkotást. Válasszon valami érdekes, sokféle textúrával vagy képpel rendelkező képet. Ne féljen a merész és érdekes megoldásoktól, hogy a választásaival megmutassa a személyiségét. Akár saját maga is festhet valamit, és felakaszthatja, hogy illeszkedjen a tapétához.


Hogy növelje konyhája értékét anélkül, hogy sok pénzt költene, adjon hozzá egy új hátfalfelületet. A hátfalfelületek nagyon kívánatosak a vásárlók körében, és összeszedettebbé tehetik konyháját. Ha pénzt szeretne megtakarítani, a drága kerámiacsempe helyett használjon olyan anyagot, mint az óncsempe vagy a rozsdamentes acél. Ügyeljen arra, hogy olyat válasszon, amely kiegészíti konyhája színvilágát.


Összefoglalva, bár korábban talán bizonytalan volt a lakásfelújítással kapcsolatban, most már pontosan tudja, hogyan kell eljárni. Ez nagyszerű! Ha további segítségre van szüksége, olvassa el újra a tippeket, és tegyen meg mindent, hogy megjegyezze őket.