Azok a dolgok, amelyeket mérlegelnie kell bármilyen vízvezeték bevezetése előtt

Azok a dolgok, amelyeket mérlegelnie kell bármilyen vízvezeték bevezetése előtt


Tudta-e, hogy olyan olcsó és könnyű felszerelni is, mint egy gumi takaró a csöveihez, hogy elkerülje azt a dörömbölő zajt, amelyet a házában hall? Használja ezt a cikket erre és még sok más nagyszerű vízvezeték-tanácsra, amelyek ma segítenek!

Kerülje el a fagyos csöveket ezen a télen! Tartson egy kis csepp vizet a csapteleptől, és csavarja be a nem szigetelt csöveket habbal vagy újsággal. Ha lehetséges, tartsa nyitva az ajtókat a fűtetlen és fűtött helyiségek között. Fűtött helyiségben, például garázsban vagy mosókonyhaban tartson egy kis melegítőt a csövek mellett. Ne felejtse el ezt megtenni, mielőtt az első hideg pillanat meg nem jelenne.

Az eltömődések elkerülése érdekében ügyeljen arra, amit elöblít. Az egészségügyi betéteket, a vastag WC-papírt és a törlőkendőt soha nem szabad elmosni. Ezek az elemek tágulhatnak és eltömődést okozhatnak, vagy beleakadhatnak egy csőbe. Ehelyett egészségügyi szempontból ártalmatlanítsa őket, anélkül, hogy öblíteni kellene őket a WC-vel.

A lefagyott csövek elkerülése érdekében mindig tartsa házában a lakóhelyet fagyás felett, még akkor is, ha nem otthon vagy. A nyitott csöveket szigetelni kell a kültéri hőmérséklettől. A csövek lefagyhatnak, ha a csöveket körülvevő hőmérséklet a fagyás alá csökken. A csövek kiolvadása eltart egy ideig, folyó víz nélkül hagyva téged. A legrosszabb esetben a csövek összeomlanak, és el fogja ragadni a költséges javítások és egy nagyon rendetlen tisztítási eljárás.

Gondoskodjon arról, hogy a háztartásában mindenki tudja, hogyan kell kikapcsolni a fő vízellátást, vagy tudja, hogy lépjen kapcsolatba valakivel, aki képes. Robbanásveszély vagy más, vízzel kapcsolatos vészhelyzet esetén azonnal ki kell kapcsolni a vizet az árvíz, a szerkezeti károk és az égbolt magas vízszámának elkerülése érdekében.

Győződjön meg arról, hogy mindenki, aki a házában lakik, tudja, hol található és használhatja a fő víz elzáró szelepet, ha a robbantási cső vészhelyzetbe kerül. Ez különösen akkor fontos, ha olyan helyen él, ahol a csövek lefagyhatnak. Szánjon rá egy percet arra, hogy megmutassa családtagjainak, hol van a szelep, és hogyan lehet azt megfelelően lezárni.

Összegezve: sokat könnyedén megtehetsz saját otthonában, amikor vízvezeték-szerelési kérdésekkel foglalkozik. Remélhetőleg megtanultál néhány dolgot, és képesek lesznek rájuk lépni. Használja ma ezt a tanácsot, és bízzon minden elvégzett vízvezeték-munkában.