Minden, amit tudni kell a cikk marketinggel kapcsolatban

Minden, amit tudni kell a cikk marketinggel kapcsolatban


Érti, hogy mi tartozik a cikkmarketinghez, hogyan történik, és mit kell tennie a siker érdekében? Ha nem, akkor nincs egyedül. Számos olyan vállalkozás van, amelyik csak még nem tudja, hogy a cikkek milyen jól tudják népszerűsíteni az online üzletet - és a következő tippek a legjobb úton járhatnak.


Ha növelni szeretné az esélyét annak, hogy a cikkét megtalálják a keresők, ne kövesse el azt a hibát, hogy több helyen is közzéteszi azt. Sokkal jobb, ha egyszer, egyetlen URL-cím alatt teszi közzé, és más helyeken címkékkel hivatkozik rá. Ennek oka, hogy a Google a keresésekben az oldalak rangsorolását az egy oldalra mutató linkek száma és minősége alapján állapítja meg. Minél többször jelenik meg az oldala, annál több helyen halmozódnak fel ezek a hivatkozások, és annál gyengébbek lesznek a keresési eredmények.


Ismerje a díjtételeket. A partnerekkel együttműködő cégek különböző díjszabásokat számítanak fel, néha még attól függően is, hogy milyen típusú marketinget tervez nekik. Nézzen utána ezeknek a díjaknak, és mindenképpen figyeljen a szerződésben esetleg rejtett "induló" díjakra. Ne fizessen valamiért, ha nem tudja, hogy mi az.


Tartsa egyszerűnek a cikkeket. Ha a hasznos információkat egy csomó kacat vagy szakzsargon alá temeti, az olvasók továbbmennek valaki máshoz. Rosszabb, ha ilyen hírnevet szerez, nem fogja vonzani az olvasókat, és az emberek mindent, ami az Ön nevével kapcsolatos, el fognak kerülni mások javára.


Egy tipp, amit érdemes megfontolni, amikor a cikkmarketinget fontolgatja, hogy fontolja meg a cikkírása magánvállalkozóknak való terjesztését. Ez segít megsokszorozni az Ön által létrehozható cikkek mennyiségét, miközben egyúttal megsokszorozza a nyereségét. Ez azt is lehetővé teszi, hogy idejét jövedelmezőbb projektekre fordítsa.


Egy jó tipp, amit szem előtt kell tartania, hogy a cikkeket a könyvtáraknak küldje be, miután azokat elhelyezte a saját webhelyén, majd indexelte. Ennek köszönhetően a cikke indexelve lesz a keresőmotorokban, és a többi cikknek köszönhetően további forgalmat fog kapni.


A legtöbb internetes cikk nem lehet hosszabb 400-600 szónál. Az online olvasóknak nem nagyon van türelmük egy témában több ezer szót átbogarászni. Legyen rövid és frappáns. Kezdje a fő pontjával, hogy az olvasók legalább az alapokat megkapják.


Állítson fel egy ütemtervet az új cikkek beküldésére, és tartsa be azt. Törekedjen arra, hogy minden nap vagy minden második nap új cikket küldjön be, különösen az elején, amikor hozzászokik a folyamathoz. Ha következetes vagy a minőség és a mennyiség tekintetében, az sikerre vezet ezen a területen.


Ne hagyja, hogy a tudáshiány visszatartsa. Meg kell tanulnia a cikkmarketing folyamatát, és elkezdi látni, hogyan működhet az Ön számára. Ha ezt a cikket felhasználja, akkor láthatja, hogy a cikkek hogyan illeszkednek az üzleti promócióba, és hogyan illeszkedhet az Ön vállalkozásába.