A legjobb videómarketing technikák, amelyeket el kell sajátítanod

A legjobb videómarketing technikák, amelyeket el kell sajátítanod

Az online konglomerátumoktól kezdve az anyukákig és a popboltokig – a videomarketingnek nincs korlátja annak, hogy mit tehet egy vállalkozás számára. Felbecsülhetetlen, ha közvetlenül az ügyfeleire és ügyfeleire nézhet, és becsületes és értékes üzletként mutathatja be magát! A következő cikk bemutatja a videómarketing számos előnyét.

Ne feltételezze, hogy a videomarketingnek a vírusvideók készítéséről kell szólnia. A vírusvideók nagyszerű marketingeszközt jelentenek bizonyos közönségek körében, de ne feledje, hogy előfordulhat, hogy a réshelye nem fog vírusvideókat nézni és megosztani. Emellett nem minden vírusvideó közvetít pozitív képet az általa népszerűsített márkáról.

Bár a videóknak tartalmuk alapján önállónak kell lenniük, reklámozni kell őket. Miután feltöltötte videóit, próbálja meg népszerűsíteni őket közösségi hálózatokon, hírleveleken, blogokon és hasonlókon keresztül. Időbe telik, amíg a videók organikusan helyezkednek el a keresőkben, ezért szükségük van egy lökésre, hogy tudatják az emberekkel, hogy léteznek.

Amikor marketing célból készít videót, a nézőnek hinnie kell neked. Bármi, amit a videóban meghamisítanak, legyen az a háttered vagy a viselkedésed, kidobja őket. Ha azt akarod, hogy elhiggyék, amit mondani akarsz nekik, légy őszinte, átlátható, és légy meleg és barátságos.

Ne légy túl bonyolult a videóidban. Ha sok szakkifejezést és iparágspecifikus nyelvezetet használsz, akkor untatni fogod a nézőket. Készítse el videóit a laikusok számára. Ha technikai nyelvre van szükség, készítsen egy második videót, amely mélyebb betekintést nyújt a témába a haladóbb nézők számára.

Noha egyetlen videó is nagyszerű munkát végez, a videók sorozata arra készteti a nézőket, hogy még többet keressenek. Ha minden új videót onnan folytat, ahol az előző abbahagyta, az emberek visszatérnek a webhelyére, hogy megnézzék, mi következik, és akár vásárolni is várnak.

Ha rendszeresen tesz közzé videókat, ragaszkodnia kell ehhez. Idővel az emberek elkezdenek várni az Ön és cége videóit. Ugyanúgy, ahogy az emberek követik a televízióműsorokat, elvárják, hogy a videóid egy adott időpontban és egy adott napon jelenjenek meg. Értesítse őket, ha nem érkezik frissítés vagy új videó.

Minél több videót készítesz, annál több nézőt kapsz. Csak azért, mert egy videó rosszul teljesít, még nem jelenti azt, hogy mindannyian az lesz. A rendszeres videók készítése is felkelti a nézők érdeklődését, és folyamatosan visszatérnek, hogy megnézzék, milyen új tartalmakat kínál.

Kezdje az akció közepén. Ne kezdje azzal, hogy „Helló, ilyen-olyan vagyok”, különben azonnal elveszíti a nézőt. Ha azt tervezi, hogy a bikákkal fut, indítsa el a videót futás közben! Ha ráveszi a nézőt egy második felvételre, nem lép tovább a következő videóra.

Ha azt látja, hogy az ügyfelek újra és újra ugyanazokat a kérdéseket teszik fel, készítsen videót, amely válaszokat ad. Sok cégtulajdonos hozzáad egy oldalt a gyakran ismételt kérdéseknek. Fontolja meg a videók elhelyezését a GYIK oldalon. Így a nézők kiválaszthatják azt a módszert, amelyen keresztül megkapják a kívánt tényeket.

Ha még csak most kezdi a videómarketinget, akkor a lehető leghamarabb készítsen videót. A tippek és technikák tanulmányozása, az elmélet és a tervezés tanulása mind jó. A próbálkozásnál és a hibázásnál azonban nincs hatékonyabb tanár. Tedd fel az első videódat, és sokat fogsz tanulni.

Remélhetőleg ez a cikk rengeteg ihletet adott a videómarketing-kampány elindításához. Ez a hirdetési módszer már javában zajlik az interneten, és Önnek is használnia kell! Legyen szó kis ruházatról vagy nagy cégről, a videomarketing csodákra képes a vállalkozásával.