A közösségi média marketing tippjeink megkülönböztetik Önt a versenytársaktól

A közösségi média marketing tippjeink megkülönböztetik Önt a versenytársaktól


A személyes használatra szánt közösségi média és a vállalkozásának szánt közösségi média két különböző világ. Ha hozzászokott ahhoz, hogy ezeket az oldalakat a saját személyes elégedettségére használja, akkor a megértésben már előrébb jár, de még mindig szüksége lesz a jelen cikk tanácsaira, amelyek megmutatják, hogyan tudja a legjobban marketingelni vállalkozását ezeken keresztül.


Hívjon meg minél több embert a közösségi oldalár. Még azok is hasznosak lehetnek, akik nem kapcsolódnak szervesen a szakterületéhez, amikor a vállalkozásáról szóló hírek terjesztéséről van szó.


Figyelje versenytársait a közösségi oldalakon. Töltsön egy kis időt azzal, hogy megnézze, mit csinál az öt legnagyobb versenytársa a közösségi média világában. Nézze meg, hogy mely közösségi oldalakon a legaktívabbak, milyen tartalmakat tesznek közzé, hány rajongójuk van, és hogyan népszerűsítik az oldalukat és a kínálatukat.


Ha a blogja népszerűvé vált, tegyen ki néhány statisztikát, amely megmutatja a látogatóinak, hogy hányan követik még a tartalmait. A növekedés bemutatása a Facebookon kapott "kedvelések" számának, a Twitteren összegyűjtött követők számának vagy a webhelye vagy blogja által elnyert díjak bemutatásával remek módja annak, hogy bizonyítsa "társadalmi értékét".


Próbáljon meg linkelő alkalmazásokat használni a Twitteren, hogy egyidejűleg posztolhasson más közösségi médiaprofiljaira. Ezek a linkelő alkalmazások hatalmas időmegtakarítást jelentenek. Amikor üzenetet tesz közzé a Twitteren, a program automatikusan közzéteszi ugyanazt az üzenetet a Facebook-, YouTube- és Google+-profilján, így nem kell mindegyikbe bejelentkeznie, hogy ugyanazt a tartalmat közzé tegye.


Győződjön meg róla, hogy minden posztja és cikke tetején van egy Facebook gomb. Ez a gomb megkönnyíti olvasói számára, hogy megosszák tartalmait a Facebookon. A legtöbb ember nem kívánja megosztani a tartalmát a Facebookon, ha egy link másolásával és beillesztésével kell bajlódniuk.


Legyen a Facebook-oldalán egy felfedő fül: ezt csak a barátai vagy követői láthatják. Bátorítsa az embereket, hogy "kedveljék" az oldalát, hogy hozzáférhessenek ehhez az egyedi tartalomhoz. Például felfedhet egy egyedi kuponkódot azoknak a Facebook-felhasználóknak, akik "kedvelik" az oldalát.


Mindig válaszoljon az oldalain közzétett megjegyzésekre vagy kérdésekre. Naponta többször is ellenőrizze ezeket az oldalakat, hogy lássa, mi történik az Ön oldalán. Ennek egy remek módja, ha beállítja, hogy minden alkalommal, amikor valaki megjegyzést hagy, e-mailt kap. Ne feledje, hogy minden, amit közzétesz, közkinccsé válik.


Nehéz dolga lesz az SMM világában, ha nem ismer jól a célközönségét. Próbáljon meg kitalálni, mi mozgatja az embereket, és ebből kiindulva alkosson tartalmat.


Szabja a posztjait a célközönsége tapasztalataihoz. Olyan dolgokról kell írnia, amelyekkel az ügyfelei azonosulni tudnak, különben nem fogják megosztani a tartalmait az ismerőseikkel. Szánjon időt arra, hogy elolvassa az ügyfelei által közzétett állapotfrissítéseket, és azonosítsa az ismétlődő témákat és problémákat, amelyeket megemlíthet saját posztjaiban.


A követők száma a közösségi médiamarketing sikerének mércéje. Sok ikonikus nevű nagyvállalat csak azért szerez követőket, mert az emberek kedvelik a terméküket. Az ikonikus nevekkel nem rendelkező kisebb cégek ott a követőinek száma közvetlen kapcsolatot mutat azzal, hogy mennyire sikeres a közösségi média marketingje.


Amint látja, rengeteg információ áll rendelkezésre azzal kapcsolatban, hogy hogyan állíthatja be vállalkozását a közösségi média oldalakon. Remélhetőleg a felmerült kérdéseire itt mind választ kapott. Ha nem, akkor használja ezt kiindulópontként ahhoz, hogy sok más módon kutassa fel, hogyan használhatja ezeket a platformokat vállalkozása növelésére.