Önsegítő tippek, amelyek garantáltan segítenek!

Önsegítő tippek, amelyek garantáltan segítenek!


Az interneten elérhető legjobb személyiségfejlesztési tippekért ne keress tovább, mint itt. Rengeteget tehetsz azért, hogy javítsd a személyes és szakmai életed. Ez a cikk könnyen olvasható formában nyújt minden tanácsot, amire valaha is szükséged lehet ennek eléréséhez.


Egy nagyszerű önsegítő tipp, hogy ne ostorozd magad, ha hibázol. Mindannyian emberek vagyunk, és mindannyian követünk el hibákat. Ha ostorozod magad, mert nem vagy tökéletes, soha nem leszel boldog. Ha megtanulsz együtt élni a hibákkal, sokkal boldogabb leszel.


Amikor megpróbálsz javítani magadon, tűzz ki egy határidőt. Döntsd el, mennyi időre van szükséged ahhoz, hogy elhatározd magad, és tartsd magad ehhez az időkerethez. Mennyi időre van szükséged a gondolkodásra és az információgyűjtésre? Amikor eldöntötted, szabj határidőt, és mondd meg magadnak, hogy készen állsz arra, hogy jobb életet élj.


Legyél hajlandó tudomásul venni azokat a dolgokat az életedben, amelyeken változtatni szeretnél, mielőtt belevágnál a személyes fejlődésre való törekvésbe. Az életed azon területeinek azonosítása, amelyeken változtatni szeretnél, a hatékony személyes fejlődés sarokköve, legyen szó a karriered vagy a magánéleted egyes aspektusairól.


Ha még mindig tele van az asztal és a hűtőszekrény a hálaadásnapi vagy karácsonyi vacsora maradékával, csomagold össze, és vidd el a helyi női klubnak vagy hajléktalanszállónak, ahelyett, hogy kidobnád. Jobban fogod érezni magad belülről, és könnyen feldobhatod valaki napját finom ételekkel és desszertekkel. Próbáld meg ezt a szokást nem feltétlenül a nagyobb ünnepekre korlátozni, akár hetente egyszer, akár havonta egyszer szállítasz ételt.


Legyél tudatában annak, hogy mi hozza ki belőled a legrosszabbat, és változtass rajta. Lehet, hogy csak akkor dohányzol, amikor szünetet tartasz a munkahelyen. Talán a szomszédod mindig arra inspirál, hogy reggelente először a kerítésen keresztül pletykákat osztogatva halogasd a dolgokat. A szüneteket vagy a szomszédot persze nem tudod kiküszöbölni, de megváltoztathatod, hogyan reagálsz mindegyikre.


A személyes fejlődés nem azt méri, hogy ki vagy, hanem azt, hogy mire vagy képes. Fontos, hogy büszke legyél minden egyes célodra, de ugyanilyen fontos, hogy ne tartsd magad jobbnak vagy rosszabbnak másoknál. Lehet, hogy jobb úszó leszel valakinél, de ez nem jelenti azt, hogy jobb ember vagy.


A mások sikereiből való tanulás kulcsfontosságú stratégia lehet a személyes fejlődéshez. Sok embernek sikerült már fejlődnie és elérnie a céljait, ezért kövesd a példájukat. Olvass a múlt inspiráló alakjairól, vagy beszélgess olyan emberekkel a való életben, akiknek sikerült nagy dolgokat elérniük.


Cselekedj a bölcsesség szerint, és élj a tetteid által. Csak ennyit ér a tudás és a megértés megszerzése. Az, hogy hogyan cselekszel e bölcsesség alapján, az határoz meg téged. Mások nem láthatnak befelé, hogy megismerjék a megértésed szintjét, de láthatják a tetteidet, és azt, hogy azok hogyan szolgálják a társadalom, az egyének vagy a világ egészének javát.


Soha ne engedd, hogy egy zsarnok megfosszon a méltóságodtól. Ne hagyd, hogy az ő véleményük alakítsa az önképedet. Vond meg a vállad, és koncentrálj a pozitív tulajdonságaidra. Ha azonban társaid negatív személyes megjegyzései zavarnak, nézd meg őszintén, hogy mi lehet a jogos helyesbítő kritika, és értékeld az értékét. Ha a kritika jogos, fogadd el; ha nem jogos, hagyd annyiban.


Összefoglalva: téged érdekel, hogy jobbá tedd magad, és szeretnéd kitalálni, hogyan tudsz a legjobban dolgozni a személyes fejlődéseden. A hatások az életed minden területén visszhangra találnak. Ideális esetben képes leszel arra, hogy ezeket az adatokat felhasználd arra, hogy mindenféleképpen továbbfejleszd magad.